Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 036-5345684
  • info@stam-almere.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Zakelijke verzekeringen - Bij één of meerdere verzekeraars?

Heb jij je zakelijke verzekeringen ondergebracht bij één verzekeraar. Is dat wel verstandig?

Het biedt voordelen om alle verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen, maar is het ook aan te raden?

Verzekeraars hebben bij voorkeur al jouw verzekeringen in de portefeuille, maar niet altijd is het verstandig voor jezelf. Verzekeraars kunnen verschillende specialisaties hebben. Bij de ene verzekeraar kom je beter uit met het verzekeren van motorrijtuigen en bij een andere verzekeraar kun je weer beter terecht voor het verzekeren van je inventaris of je bedrijfspand. Uiteraard geeft alle verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar wel voordelen, maar als verzekeringsadviseur kunnen wij ook de verbindende factor zijn tussen verschillende verzekeringen.

Er kan twijfel bestaan over welke verzekering dekking biedt

Er ontstaat bijvoorbeeld brand in jouw bedrijfspand. Er raken meerdere zaken beschadigd. De onderdelen van het bedrijfspand claim je op de gebouwenverzekering en bijvoorbeeld voorraden en kantoormeubilair claim je op de inventaris- en goederenverzekering. Over sommige beschadigde zaken kan discussie ontstaan over onder welke verzekering het verzekerd is. Als het verschillende verzekeraars zijn, kan de afwikkeling lastiger zijn. Wij helpen jou graag. Dit hoeft geen reden te zijn om voor één verzekeraar te kiezen als het om andere redenen juist niet verstandig is.

Verzekeraars hebben toch verschillende aanspreekpunten

Het lijkt ideaal om bij de verzekeraar één aanspreekpunt te hebben, maar zo werkt het bij de meeste verzekeraars niet. Bij schade schakelen verzekeraars namelijk weer aparte afdelingen in. Hetzelfde gebeurt bij klachten, vragen over incasso’s en voor het aanpassen van de verzekeringen. Dat is juist de kracht van een verzekeringsagent. Wij weten waar we bij de verzekeraars moeten zijn in verschillende situaties. Dat kan een verschil maken bij bijvoorbeeld een schadeafwikkeling.

De dekking en de hoogte van de premie zijn belangrijker

Alle verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengen kan je een korting op de premie opleveren, maar kijk verder dan dat. Mogelijk bieden andere verzekeraars een ruimere dekking tegen ook nog een lagere premie. Tussen de diverse verzekeraars kunnen grote verschillen zitten. Jouw verzekeringsadviseur zoekt voor jou uit welke verzekeraar het beste past bij het verzekeren van welk risico. Een verzekeraar kan in de polisvoorwaarden een uitsluiting opnemen waardoor deze specifieke verzekeraar voor jou niet de juiste keuze is. Bij het verzekeren gaat het altijd om maatwerk. Geen enkel bedrijf is identiek.

Kies dus niet voor één verzekeraar zodat je op alle polisbladen dezelfde verzekeraar hebt staan. In bepaalde gevallen is het kiezen voor één verzekeraar de juiste keuze, maar laat wel goed toetsen of de polisvoorwaarden ook goed afgestemd zijn op jou en jouw bedrijf.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 04-04-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.